tillbaka på landet

Hej

Vi kom hem igår från Bangkok och jag tänkte göra ett inlägg senare med Bangkok.

Men idag har jag läst, badat -vattnet var riktigt klart för första gången och varmt:) och bränt mig lite på armarna, alltid skall man vara en klant, antingen smörjer man sig så mkt så man inte får nån färg alls lr så bränner man sig.
Vi var en sväng på det lokala akvariet, det var inte så mycket för världen, de hade en tunnel där fisken simmar över en, fast mindre än universeums. Men de var kul att åka en sväng, sen var det väldigt mycket akvarium för att vara gratis:)

Just nu går den dagliga reklamen för kungen på tv, det går en snutt varje dag med allt bra han gjort. Just nu verkar han dock ha en presskonferans där han skäller på den nuvarande regeringen. Kungen har tydligen invigt akvariet som vi var på idag. Sen har han tydligen varit med vid byggandet/invigandet av fisk/räk odlingarna här omkring. Kungen här är mkt mäktig och man får absolut inte prata illa om kungen. Hört historier om att en engelsman som slängt 100 baht i golvet, sedeln där kungen är avbildad, åkt i fängelse för detta.

Och denna platsen ligger precis mellan Kho Samet och Kho Chang, men här finns som sagt inga utlänska turister däremot är det en hel del thailänska turister. Så det finns några resorter längs med stranden men iom att det är thai som är här, är inte stämningen och priser och sånt förändrat utan är fortfarande väldigt thailänskt.

Hej så länge
Kram Louise

Kommentarer
Postat av: Mamma

Kommer du ihåg att hos Olle hängde en tavla med dåvarande Kungen och Olle berättade att ngn "mndighetsperson" kom och inspekterade att tavlan hängde där

Vi fick reda på den musikslingan (tror inte att det var sång) som spelas exakt 19.00 varje dag(kan ha varit en timme plusminus oxå) var till kungens ära

2012-01-23 @ 21:48:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0