Long time no seen!

Jag har hittat pa massor av saker sen senast jag skrev, har bland annat slutat forsta kursen och pa borjat andra. Hemlangtan har slappt lite, men svensk mat skulle jag nastan doda for. Eller mat med sas och olika smaker. Men den jobbiga hemlangtan ar borta for stunden iaf.  

Det har varit lite conection problem och dator strul, men nu ar jag tillbaka! (tror jag iaf, datorn strular fortfarande)

Lordag>
slappning pa dagen och utgang pa kvallen. Hande inget unikt pa kvallen men det var kul.

Sondag>
 slappdag, inget strand besok somjag skrev I forra inlagget. Gjorde ocksa den stora helglaxan.

Mandag>
 skoldag….

Tisdag>
 skoldag med det som hor till.

Onsdag>
 Besok pa Castillo de Jagua och playan. Fastningen byggdes utanfor bukten for att som alla andra fastningar forsvara staden och on. Men det var fint med lite utsikt och de har en vindbrygga I orginaltra vilket ar lite frackt. Da fastningen ar nagra ar, det ar via den som man an idag anvander for att komma in. Sen drog vi till Rancho Luna for att spendera resten av dagen pa stranden. Bara sa ni vet sa kan man branna sig pa laren duktigt. Dagen pa standen trottade ut mig for flera dagar framover.

Torsdag>
Skolavslutning!! Jag slutade forsta kursen denna dag. Vi avslutade med ett besok pa UNEAC, nationell konstnarsforening. Dar vi ocksa fick vara diplom, jag fick betyget  excellente (som jag inte kan stava till). Det jag och en till som fortsatter pa nasta kurs.

Fredag>
Allmant slappar dag, jag var ju utslagen efter stranden.

Lordag>
Dagen da jag skulle vara pa topp igen, vaknar jag med ett mygbett under ena ogat. Sag ut ungefar som en liten blatira fast inte blalila utan lite rodaktig. Det kliade inte som tur var, men myggorna gillar mig har. Vilket ar lite jobbigt. Lordag dag forflot i makligt tempo. Sen pa kvallen  var det avslutningsfest, den blev lite avslagen da hela folkhogskoleklassen hade festat hart dan inaan. Men vi sag en cabare pa ett av utestallerna har, det var valdigt duktiga dansare och sangare. Men deras kostymansvarig borde strypas, kladerna var fruktansvart fula. Det varsta jag nagonsin sett tror jag, men som sagt var de mycket duktiga. Det ar ju kul att ha sett en cabare har. Sen fortsatte jag och en till tjej till diskot, men vi drog hem ratt tidigt jag skulle ju pa utflykt dan efter.

Sondag>
vaknade tidigt for att vara sondag, jag och 2 av svenskorna, Hanna och Julita (Julia), tog oss en dags tur till el niche (tror det stavas sa). Ett stalle uppe I bergen men jatte fina vattenfall. Vi badade i laguner vid fallen. Valdigt vackert och det var skont friska dopp I vattnet;) Vi gick runt och tittade och badade I nara timmar. Men badvett har de missat har, det var en grupp vuxna kubaner som kroka samtidigt som de badade. Jag kan forsta om man tar en sup efter badet, men inte medans man badar.

Mandag>
 Forsta dagen pa kurs 2, de tar jag och en till I klassen. Vi borjade med muntlig repition pa de vi last I kurs1, hjalp……mitt muntliga ordforad ar inte stort. Men det gick bra, tror jag.  Man syns mycket mer nu nar vi ar sa fa, vilket ar laskigt  men bra. Varan larare beratta om att nar hon var 20ar hade familjen  valt en pojkvan som hon skulle gifta sig med. Men veckan innan brollopet hade hon gift sig med sin pojkvan som hon var kar i. Jag gillar att hon var rebellisk och gick sin egen vag! Sen pa kvallen fick jag folja med till sjukhuset, det ar en kusin till mamman som ar sjuk.  Intressant  att fa se ett sjukhus, da de kubanska lakarna och sjukhusen har  bra rykte om sig.  Det var enkel standard  men allt nodvandigt sag ut att finnas. Inte for att  jag ar nan expert, men det sag bra ut. De har besokstid pa dagen och kvallen, det har vi val inte I Sverige? Trevligt iaf att kunna ha familjen dar hela tiden:)

Tisdag>
 varit hela dagen pa migration, hade lite strul med visumet. Som uppstod pga missforstand, men nu ar det lost. Folk har varit hjalpsamma, det ligger ju mkt pa universitetet att deras studenter har visum.

Onsdag>
Skoldag, hande inte sa mycket utover det vanliga. Men jag tror nastan att alla andra har varit mer oroade over mitt visum an jag, det ar liksom ingen mening I att hetsa upp sig och oroa sig I onodan.

Torsdag>
sista skoldagen pa forsta veckan. Sen sa har jag tagit adjo av de i folkhogskoleklassen som aker imorgon, det var nagra som akte I mandags redan. De tar ju lite synd att de aker, for de har ju varit lite globala feeling over det. Da de laser en global kurs pa folkhogskolan I Linkoping.

Kramar
Louise


RSS 2.0