Jag tänker alltså finns jag

Så sa en känd filosof, René Descartes och som jag lånade delar av.

Hejsan,
välkomna till min blogg som skall handla om min första resa på egen hand ute i vida världen, som kommer att ske utan föräldrar, lärare och vänner. Ni kommer få se hur jag klarar mig och förhoppningsvis kommer de gå galant.

Kort version av resplanen: Kuba- spanska plugg. Spanien- runt resande.

Den lite längre resplanen, jag skall plugga spanska 2 månader på Kuba. I en stad som heter Cienfuegos, men som ofta kallas söderns pärla, vilket låter bra:) De som förmedlar kursen är den Svensk-Kubanska föreingen (som gör mycket mer än bara förmedla resor), jag kommer att läsa vid universitetet. Jag läser fyra förmidagar eller eftermidagar i veckan och resterande tid ska jag flyta omkring och leva livet;) och självklart skall jag prata en massa spanska.
Jag har tänkt att bo i Casa particular, som det kallas när folk hyr ut rum i sina hus, jag har dock ännu inte lyckas boka något. Det är nog inte så svårt att boka, men man skall ju göra det, och som ni vet är jag rätt duktig på att skjuta på saker och ting tills att jag verkligen måste ta i det.

Den 7 mars åker jag vidare från Kuba till spanien, Madrid närmare bestämt. I spanien skall jag vara så länge som jag vill och pengarna räcker.
Dit jag på förhand har bestämt att jag skall resa förutom ovannämnda Madrid är Barcelona (hälsa på Elise och förhoppningsvis då ha en grym guide av staden), Villena (närheten av Alicante, där jag var på utbyte i 8an) och Granada (där jag var på utbyte i 1an på gymnasiet.) Jag har även funderat på att åka och Woofa, jobba på ekologisk gård.
Har ni några förslag eller tips på resemål välkomnas dessa:D och om det är nån som har lust att resa med mig nån del av resan är det bara att hänga på!

Kramar Louise :D

(och tänker på förhand reservera mig för alla kommande felstavningar, satsradningar och allt annat som har med gramatik och korekt svenska)


RSS 2.0